Google promite doi ani de actualizări Android pentru Pixel
După câțiva ani în care utilizatorii de dispozitive Nexus au fost privilegiați când a venit vorba de actualizări Android, a sosit vremea ca fanii Pixel să aibă beneficii similare.
Cei de la Google și-au luat inima în dinți împreună cu un buget de marketing foarte generos și au lansat anul acesta primele telefoane comercializate sub brandul gigantului din Mountain View. Deși mulți s-au așteptat ca acestea să continue tradiția brandului Nexus, au fost construite sub eticheta Pixel, folosită în trecut pentru primul Chromebook high end și o tabletă cu specificații de top.
Din păcate, această lansare nu poate remedia peste noapte problema fragmentării Android, cea mai problematică pentru fanii ecosistemului Google. Pe de altă parte însă, dacă în privința telefoanelor Samsung, LG, HTC sau Huawei, cei de la Google nu pot face nimic, același principiu nu se aplică și la Pixel. Compania americană va testa noile versiuni de Android pentru telefoane Pixel in-house și vor ajunge la utilizatori într-un timp cât se poate de scurt. În plus, spre deosebire de practicile altor mari giganți din tech, Google nu se va rezuma la un singur an de update-uri cu întârzieri masive.
Printr-un comunicat oficial publicat pe pagina de suport a telefoanelor Pixel, aflăm că cei care au făcut un efort pentru a achiziționa un astfel de smartphone Google, vor avea pare de cel puțin 2 ani de versiuni noi de Android. Data respectivă este calculată din momentul în care telefonul a început să fie comercializat în Google Store, adică mijlocul acestei luni. ,,Telefoanele Pixel primesc versiuni noi de Android pentru cel puțin doi ani din momentul în care au putut fi achiziționate prin intermediul Google Store. După doi ani, nu mai putem garanta nici un fel de update-uri adiționale.”
Deși valoarea de doi ani este îmbucurătoare, mai ales că aveți garanția că veți fi primi care vor primi actualizări, mai important decât atât este premisa că s-ar putea ca respectiva perioadă să fie mai mare de doi ani. Totul depinde de calculele Google.